Marketing
Društvene mreže

Društvene mreže

Pojam Društvene mreže (social networks) ovih dana doslovno “iskače iz pašteta”. Facebook, Twitter, LinkedIn, Shoutem, Friendfeed, Flickr, Google Buzz, MySpace, Orkut – neke su od društvenih mreža za koje ste (vjerojatno) čuli, postoje još deseci za koje vjerojatno niste. Trebate li biti prisutni na njima? Hoće li vam to pomoći u poslovanju? Kako uopće početi? Odgovore na ova pitanja ovih dana traže mnogi, s obzirom da čitate ovaj tekst, ista pitanja najvjerojatnije muče i vas. Imamo li mi odgovore? Uz vašu pomoć i naše iskustvo, odgovor je potvrdan.

Do pojave društvenih mreža marketing je bio jednosmjerna komunikacija s korisnicima. Marketinške kampanje (TV, tiskani mediji, banneri, radio, plakati itd.) govorile su korisnicima kako je vaš proizvod/usluga najbolji, najljepši, najpraktičniji… Društvene mreže omogućavaju da vašu kompaniju a time i vaše proizvode i usluge predstavite vašem korisniku na novom nivou, na njegovom terenu i u njegovom društvu. Istraživanja pokazuju da preko 90% korisnika sluša svoje prijatelje i poznanike kad su u pitanju odluke o kupovini nekog proizvoda/usluge, a čak 70% posluša savjete i od ljudi koje ne poznaje, ali ih prati preko raznih društvenih mreža. Dobro isplaniran nastup na društvenim mrežama s dugoročnim i jasnim ciljevima može vam donijeti mnogo bolje rezultate od klasične marketinške kampanje. Naravno, klasični marketing nije i neće nestati, ali marketing preko društvenih mreža pruža nove mogućnosti koje svakako treba iskoristiti. Uz gore navedene prednosti marketinškog djelovanja unutar društvenih mreža, postoji još jedna očita i svakome važna prednost društvenih mreža ispred klasičnog marketinga a to je značajno niža cijena.

Ukoliko ste se odlučili za nastup na nekoj od društvenih mreža, mi ćemo u suradnji s vama kreirati strategiju i taktiku nastupa primjerenu vašoj djelatnosti, odnosno specifičnostima vaših proizvoda i usluga. Bilo da želite sami voditi komunikaciju s korisnicima ili to želite prepustiti nama, mi vam stojimo na raspolaganju s našim iskustvom i resursima.

Klijenti:

klijenti-web

 
Pošaljite upit direktno na kontakt@globalstudio.hr ili putem kontakt forme klikom na gumb:

Zatraži ponudu

Mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.