Web
Hoću web stranicu!

_Dakle, želim da mi napravite web stranicu.

Želite li statične internet stranice ili internet stranice koje možete sami osvježavati? Želite li putem internet stranica prodavati Vaše usluge i proizvode ili namjeravate samo prezentirati vaš proizvod?

_Pa, nisam siguran… Koje su specifičnosti navedenih vrsta web stranica?

Statične internet stranice namijenjene su za kratku informaciju o Vašoj tvrtki, o proizvodima i uslugama koje nudite. Takve stranice ne omogućavaju mijenjanje sadržaja, ali su cijenom najprihvatljivije.
CMS internet stranice namijenjene su za opširnije prezentiranje Vaše tvrtke, proizvoda ili usluga uz mogućnost samostalnog mijenjanja sadržaja. To je najučestaliji model internet stranica.
Prezentacijske internet stranice namijenjene su jednokratnom predstavljanju vaše usluge, proizvoda ili grupe proizvoda u multimedijskom okruženju koristeći flash tehnologiju.
Web shop internet stranica namijenjena je aktivnoj ponudi vaših proizvoda ili usluga na internetu uz mogućnost kupnje.

_Koliko je dizajn web stranica bitan?

Mnogi vlasnici internet stranica ne shvaćaju važnost dizajna. Loš dizajn ostavlja loš dojam na posjetitelja i nerijetko ga obeshrabri u daljnjem pregledavanju stranica bez obzira koliko je konceptualno i sadržajno ta stranica dobro postavljena. Gubeći posjetitelja gubite i potencijalnog klijenta. Upravo suprotno, dobro dizajnirana internet stranica ne samo da će privoliti posjetitelja da ostane na stranicama, već će ga voditi kroz sadržaj u smjeru da postane Vaš novi klijent.
Tri stvari na koje najviše obraćamo pozornost jesu:
Primjenjivost: internet stranica treba biti jednostavna za navigaciju i treba poticati posjetitelja na pretragu sadržaja.
Usmjerenost na detalje: sva funkcionalnost i poveznice na stranicama moraju biti ispravne. Svi grafički elementi trebaju biti optimizirani i prilagođeni na internet okruženje.
Dizajn: dizajn mora pratiti svjetske trendove i biti prilagođen sadržaju stranica.

_Znači ako mi dobro izdizajnirate stranicu riješio sam većinu problema?

Ne. Dizajn bez forme ne znači mnogo. Ako stuktura sadržaja i navigacija internet stranice nije postavljena dobro, a imate dobar dizajn, posjetitelja ćete privući samo nakratko. Iznimno je važno da se dizajn i primjenjivost (usability) dobro povežu. Posjetiteljima je vrlo važno da je stranica jednostavna – žele da ih vodimo kroz stranice, a ne da se u njima izgube. Ne žele smetnju – zasipanje nepotrebnim informacijama odbija posjetitelje. I na kraju – žele konzistentnost kroz cijelu internet stranicu.

_Hoće li me potencijani klijenti uspjeti pronaći na Googlu?

CMS koji koristimo za izradu internet stranica u potpunosti je optimiziran za internet pretraživače. Količina sadržaja i ažuriranost Vaših stranica će također uvelike utjecati vašu poziciju na pretraživačima.

_Kako da dođem do prvog mjesta prve stranice na Googlu?

Nitko Vam ne može obećati i realizirati prvo mjesto na pretraživaču, ali se optimiziranim internet stranicama, hijerarhijom sadržaja i ažuriranošću sigurno možete pozicionirati na prvoj stranici. Ako želite sam vrh stranice, možete razmisliti o oglašavanju putem Googleovog pograma AdWords. Mi ćemo Vas uputiti u svijet oglašavanja putem Googla, objasniti prednosti i mane i asistirati Vam u svakom koraku.

_A možete li mi pomoći oko promocije putem društvenih mreža Facebook i Twitter?

Naravno. Možemo za vas otvoriti Facebook i/ili Twitter račune. Pomoći vam oko razumijevanja i vođenja vaših društvenih mreža na način da obučimo vaše djelatnike, ili cijelu stvar možete prepustiti nama. Opširnije o našoj usluzi vođenja vaših Facebook i Twitter računa potražite ovdje.

_Kako da rezerviram domenu?

Sve oko rezervacije domene slobodno prepustite nama – Vi samo odlučite koji je naziv internet stranice, a mi ćemo, bez obzira je li domena .hr, .com ili .tv, odraditi administrativni dio posla. Rezervacija domene ulazi u trošak izrade internet stranica.

_Mogu li računati na vas kod održavanja web stranica?

Naravno. Održavanje internet stranica dolazi kao opcija u svim projektima. Održavanje stranica se naplaćuje po jedinici utrošenog vremena i ne postoje drugi skriveni troškovi.

_Ukratko, koji je proces izrade web stranica?

1. Nakon što ste nam objasnili kakve internet stranice biste željeli, mi Vam preporučimo jedan od modela internet stranica i na temelju tog odabira šaljemo ponudu.
2. U suradnji s Vama određujemo osnovnu strukturu internet stranica.
3. Predlažemo Vam dizajn početne stranice.
4. Nakon što unesemo moguće izmjene, kreiramo još nekoliko stranica dizajnom naslonjenih na dogovorenu početnu stranicu.
5. Nakon što ste potvrdili dizajn stranica, krećemo u izradu i prilagodbu internet stranica.
6. Tijekom tog procesa Vi nam dostavljate materijale (tekst, slike) koji bi se trebali nalaziti na stranicama.
7. Nakon što je sadržaj unesen, krećemo s testiranjem stranica.
8. Završetkom testiranja započinjemo edukaciju osobe odgovorne za održavanje stranice.
9. Kraj projekta

Mnogo se još pitanja pojavljuje u tijeku izrade, ali ovo je dovoljno za kratak presjek procesa izrade.

_Odlučio sam više-manje sve što želim. Kako dalje?

Slobodno ispunite kontakt formu na dnu ove stranice ili nam direktno na info@globalstudio.hr pošaljite upit. Mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.