Web
Izrada Flash stranice

Flash je postao tehnologija o kojoj se u posljednje vrijeme uveliko raspravlja. Raspravu je potakla tvrtka Apple i odluka da Flash tehnologije neće biti podržana u popularnim  iPhone i iPad uređajima.

Dakle, što to znači za vašu tvrtku i razvoj web stranice? Usprkos nekompatibilnosti s Appleovim proizvodima, postoje neke prednosti Flash web stranica:

  • Kompatibilnost: Ne uzimajući u obzir iPhone i iPad, većina ostalih mobilnih uređaja u mogućnosti je pregledavati Flash sadržaj. Trenutni postotak podrške Flash tehnologije u internet preglednicima iznosi 90 posto.
  • Animacija i video: Početak Flash tehnologije ponajviše se odnosio na izradu animacija. Flash video je dodan u kasnijim verzijama programa i jedna je od korištenijih opcija jer uklanja potrebu za korištenje trećih programa za pregled video sadržaja i samim time pridonosi boljem korisničkom doživljaju web stranice.
  • Pozadinska glazba: Većina klasničnih web stranica ne mogu imati podršku za pozadinsku glazbu. Flash nema tih problema i implementiranje glazbene pozadine vrlo je lako i jednostavno.
  • Posebna vrsta slova: Web preglednici imaju podršku samo za osnovni paket slova (fontova) i većina klasičnih web stranica mogu samo parcijalno doskočiti ovom problemu. Ako želite korisiti točno određenu vrstu slova na vašoj web stranici, Flash vam može biti od pomoći.

Ovo su neke od nedostataka Flash tehnologije:

  • iPhone i iPad: Već spomenuti dvojac ima veliku ekspanziju u broju uređaja u svijetu. Korisnik neće biti u mogućnosti s takvim uređajem posjetiti vašu Flash web stranicu.
  • Pretraživači: Iako je Google napravio napredak u iščitavanju Flash sadržaja, i dalje je iznimno teško optimizirati Flash web stranice za pretraživače.
  • Ergonomija: Flash stranice koriste vlastitu navigaciju i često je vrlo zbunjujuća.
  • Brzina: Mnoge Flash se stranice sporo učitavaju zbog multimedijalnog sadržaja.
  • Održavanje: Postoje Flash stranice koje je moguće održavati poput CMS web stranica, ali održavanje sadržaja nije ni približno upotrebljivo kao na stranicama koje su kreirane uz pomoć WordPress ili Joomla CMS-a.

Poput svake tehnologije, Flash ima svoje prednosti i nedostatke. Želite li predstaviti vaš proizvod ili uslugu u atraktivno multimedijalno-prezentacijskom okruženju kao ekstenzija na postojeću web stranicu – predlažemo vam izradu Flash web stranice. Za sve ostale slučajeve, predlažemo klasične web stranice.
 
Zatraži ponudu